Battonya Város szennyvízelvezetésének
és -tisztításának bővítése, korszerűsítése


KEHOP-2.2.2-15-2015-00008


Üdvözöljük a „Battonya Város szennyvízelvezetésének és -tisztításának bővítése, korszerűsítése” című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

Projekt információk

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.
Battonya város Önkormányzata
Támogatási összeg: 3 663 211 999 Ft
Támogatási intenzitás: 90,255417 %
A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2015-00008
A projekt fizikai befejezése: 2020.08.23.

A jelenlegi szennyvíztisztító telep biológiai tisztítással oxidációs árkos, eleveniszapos technológiával tisztítja meg a szennyvizet. A korábbi előírásoknak megfelelően tervezett és megépített szennyvíztisztító telep ma már nem minden esetben elégíti ki a követelményeket. Battonya csatornahálózata elválasztott rendszerű, a település lakosságának mintegy 11,6 % - át érinti. A keletkező szennyvizek a csatornahálózatba kerülve gravitációsan jutnak a szennyvíz öblözeteknek megfelelő átemelőkbe.

Az elvégzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy a meglévő beton és ac. vezetékek általánosan rossz állapotban vannak. A hálózat állapotának ismeretében megállapítható, hogy a fennálló probléma a meglévő hálózat egyes elemeinek rekonstrukció alá vonásával már nem orvosolható gazdaságosan, így a település teljes területén új szennyvízcsatorna hálózat épül.

A fejlesztési szükségletet a helyi, regionális, országos vagy európai uniós szintű szakpolitikai programok, tervek alapozzák meg, valamint a fejlesztés szükségszerűségét hatályos jogszabályok támasztják alá.

Magyarország egyik kiemelt vízminőségi feladata a Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési és Tisztítási Program megvalósítása. Jelen projekt a Battonyai szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíztisztításnak megoldására jött létre, hiszen a fejlesztés szükségessége és gazdaságossága indokolható, illetve a működő, meglévő szolgáltatás bővítése, illetve korszerűsítése elengedhetetlen.

A projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település teljes lakossága részére. A szakszerű tisztítás révén a környezetterhelés csökkentése és egészségesebb lakókörnyezet valósulhat meg.


Események


Sajtónyilvános zárórendezvény, 2020. február 28.

Az esemény meghívója

Lakossági Fórum, 2018. november 8.

Az esemény meghívója

Galéria


Kivitelezés

Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés Kivitelezés

Sajtónyilvános zárórendezvény

Sajtónyilvános zárórendezvény Sajtónyilvános zárórendezvény Sajtónyilvános zárórendezvény